ads

Sabtu, 30 November 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


My TaleS: Sepetang <b>Di Ayer Keroh</b> ~ Taman Rama Rama Melaka..

Posted: 26 Nov 2013 09:00 PM PST

lepas da merayap kat GALERI LEBAH.. kami ke taman rama2 pulak..

Lokasinya betul2 sebelah kiri tol Ayer Keroh..

Walaupun dan berjuta kali ke melaka tp ni my first time ke taman rama2..serius! 
Sy tak pernah jejak kaki kat sini.. 
memang lah sy tau kewujudan taman rama2 ni sejak sy kecik lagi tp sy tak berminat nak masuk..
sbb dengar org kata mcm tak berapa best!. Hehe
Tp kali ni sy tergerak nak pergi..nak gak tgk apa y ada..hehe.lg pun saja layan qayra time cuti2 ni.. 
Bayaran masuk dia.. ~



kat dalam ni bukan rama2 je y ada..banyak lagi haiwan2 lain y menarik..


layan gambar je okeh.. last sekali nanti baru sy story serba sikit tentang tempat ni.
































 kesimpulannya tempat ni best la jugak.. hehe 

masuk comel kluar tak rupa org.. tu untuk qayra lah kan.. kluar dr taman rama2 dengan comet y amat..berpeluh dan badan kena gigit nyamuk..

komen sy sikit je..klau boleh kurangkan sikit harga tiket masuk tu. dan kemaskan lagi taman dalam tu..tempat memang cantik dan damai je..tp sampah dr daun pokok tu agak x bergaja dgn baik..sebab tu banyak nyamuk kot.. hehe



Homestay <b>di</b> Bukit Katil dekat <b>Ayer Keroh</b> - WangCyber

Posted: 24 Nov 2013 05:08 AM PST

DPUNCAK HOMESTAY AYER KEROH, MELAKA

ALAMAT:

35 JALAN PUNCAK 1, TAMAN PUNCAK
75450 BUKIT KATIL
MELAKA

TEL: 019-6507363

KADAR SEWA : RM150 SEMALAM

CHECK IN : 2.00 PETANG DAN CHECK OUT: 12.00 TGH

BILIK: 3 BILIK TIDUR DAN 2 BILIK AIR

dipuncak+640.jpg

LAIN-LAIN KEMUDAHAN:

AIRCOND
KIPAS
TV
KEMUDAHAN MEMASAK
PARKING UNTUK 3 KERETA

PANDUAN KE HOMESTAY

tol+ke+puncak.jpg

Dari Tol Ayer Keroh

1. Menuju ke selatan 200 m
2. Teruskan ke Leboh Ayer Keroh 3.6 km
3. Ambil tanjakan ke Jalan Seri Negeri 800 m
4. Di bulatan, ambil susur keluar Ke-2 keJalan Gapam 500 m
5. Belok kanan ke Jalan Tun Hamzah 2.6 km
6. Belok kanan ke Jalan Wawasan 400 m
7. Belok ke kiri ke Jalan Tun Telani 850 m
8. Belok kanan ke Jalan Puncak 1
Destinasi berada di sebelah kiri
140 m

DPuncak homestay merupakan se buah rumah teres satu tingkat lot tengah yang mempunyai 3 bilik tidur dan dua bilik air. Homestay ini terletak di No 35, Jalan Puncak 1, Taman Puncak, Bukit Katil, 75450, Melaka.

My TaleS: Sepetang <b>Di Ayer Keroh</b> ~ Galeri Lebah Melaka...

Posted: 26 Nov 2013 06:38 PM PST

sabtu lepas lepas zohor kami bertiga ke melaka.. 
sepatutnya destinasi pertama ~ taman rama2 tp terlajak simpang la pulak..
 hehe terus buat U turn kat taman botani.. 
dah alang2 depan mata en suami ajak singgah kat galeri lebah ni..
 en suami memang tak boleh nampak lebah ! 
hehe en suami x boleh nampak madu!! 
mesti dia akan kluarkan wallet dia n beli madu tu..
lokasi galeri lebah ni betul2 kat taman botani tu..ataupun betul2 kat jalan nak masuk ke melaka wonderland! 
masuk geleri adalah PERCUMA..
 galeri ni baru je dibuka utk org ramai.. dulu x der pun..hehe

 kat kawasan luar geleri ni ada banyak replika cartoon lebah y cantik2..semua y nak masuk galeri ni mesti posing2 dulu kat luar macam kami..keh keh keh 


 kat luar ni jugak ada lebah dan sarang2 mereka.. letak camtu je..tak sengat org pun.
budak kecik kat bawah ni kemain terkejut lg tgk lebah..hahaha mula2 tu dia takut..
pastu tgk mama n papa dia posing sana sini amik gambar pastu sentuh itu ini sesuka hati, terus dia pun jadi tak takut.. 
maklum lah budak kecik..dia ingatkan patung2 tu semuanya benda HIDUP.





 macam chomel jek.. macam chantekk je.. hahahaha
dan y bawah ni pulak sesi syok sendiri!!



dalam galeri ni jugak ada bermacam2 jenis souvenir y boleh di beli.. chomel2 semuanya..



dapat try segala jenis madu y ada secara percuma..
boleh ikut suka hati korang nak makan banyak mana..
tp sah2 la kan tu madu je punnn!! bukan nasi y korang nak bedal smpai habis..la ~la ~la~


en suami dah senyum lebar dah masa sesi test madu nih..kemain lg yer!! 
saya? hurmm rasa satu je..sy rasa madu halia.. sedaplah jugak tp pedas sikit! halia kot. selebihnya malas nak rasa.. 
sementara tunggu en suami selesai sesi "merasa" madu tu saya n qayra buat apa lagi kalau bukan main posing2..hahahaha layan kan jelahh







 selain dari souvenir ofcoz la madu turut dijual disini..macam2 jenis ada..untuk cantik untuk kurus untuk sakit itu ini dan segala2nyalah..semua ada..
 ni sesi nak beli ke tak..hahaha
 qayra y da x mo posing2 dah..
terus bg hint kat en suami untuk terus ke destinasi y sepatutnya diterjah dulu..hehe
overall tempat ini kira best la gak..simple dan bersih.. ada taman lebah tp kami x round pun sbb nak cepat.hehe qayra dah bising nak tgk butterfly..
sape nak cari madu tu boleh terus ke Galery Lebah Melaka...macam2 jenis ada.. 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved