ads

Sabtu, 30 November 2013

04 di umbai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Kasih Sayang Sepanjang Hayat: See Food <b>di Umbai</b>!

Posted: 26 Sep 2013 09:55 AM PDT

Lama sangat dah tak tulis. Malas yang amat. Sekarang dah masuk musim haji. Every year mesti tak miss nak tengok rombongan haji berkumpul, konon nak ambil berkat. Mudah-mudahan, kita semua dapat menyambut seruan haji. Amin. Seronok tengok dan teringat zaman parent nak pergi haji dulu. Hehe. Puasa dah habis, raya pun dah habis. Tak lama lagi nak raya korban dah. Siapa-siapa yang nak sedekah untuk korban, cepat-cepatlah menabung ye.
Semester baru pun dah start dan Alhamdulillah! tapi mood nak buat assignment tak datang lagi. Can't wait for this October to come. Yeay. It's been long time since the last post updated and mama keep on asking for a new post and yes, being me, the lazy one, I just continue my chores. Sekarang baru faham kenapa orang malas nak update blog. 
Oh well, since we're coming to an end of the year, the school holiday, plus the annual leave for those who work, it's time to plan for a holiday! Mentang-mentang dah nak hujung tahun, berlambak pakej-pakej melancong kat pasaran. Bukan travel agency saja busy, airline company pun busy buat promotion. And lately, MAS always came out with a hard-to-resist-travel-deals and since we got quite a number of pending trips, we shut it off. Maybe some of you perasan yang kami suka promote MAS, but the truth is - MAS did not pay us for promoting them. Maybe sebab semangat patriotik dan kenegaraan yang tinggi, kami prefer naik MAS. Haha. Fine. But seriously, sometime you can get cheaper price with MAS and why pay more when you can fly with the best airline in Malaysia? Okay. Exaggerate sedikit di situ.
Done with all the mumbling and let's continue with the story. For Malaysian, Umbai - Melaka is definitely a common but to foreigners, this is the place where you can dine and enjoy your seafood. I knew someone who just married and they're now expecting a baby - Tahniah!, used to travel back and forth just to have ikan bakar. See? Nampak tak betapa kuat pengaruh Umbai ni for Malaysian? Jadi, silalah datang makan sea food di Umbai. Pantai Remis pun best juga. Tanjung Harapan pun best. Sebut pasal makanan, memang banyak tempat makan sedap kat Malaysia ni. 


Nak pergi sini? Sila type Pernu - Umbai - Melaka di GPS anda. Walaupun entry "See Food di Umbai" tapi harap maaf sebab tiada gambar makanan kerana kelaparan. Harus tukar title kepada "See View di Umbai". Haha. Tak lawak. But, I can guaranteed you, the food is superb.

Someone told me this before I went to sleep,
"Forgive everyone. Pray for everyone. As tomorrow is unknown."
P/S: Hidup ini sementara so please don't waste your time for anger. Bila marah, ingatlah Allah. Thanks for the advice! - you know who you are :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved