ads

Sabtu, 14 April 2012

04 di bukit katil - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 11:33 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 11:22 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 11:27 AM PDT

URL Sumber Asal :-

15 PELAJAR BERKHEMAH <b>DI BUKIT KATIL</b> DIPANAH PETIR <b>...</b>

Posted: 08 Apr 2012 08:48 PM PDT

Seramai 15 pelajar lelaki yang sedang mengikuti program perkhemahan di Kem Pengakap Bukit Katil di sini cedera disambar petir ketika berteduh di bawah khemah masing-masing sewaktu hujan lebat semalam. Dalam kejadian pada pukul 5.30 petang itu, pelajar yang menganggotai Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM) dari Sekolah Menengah St. Francis, Bandar Hilir berusia 15 hingga 17 tahun tersebut menerima rawatan di jabatan kecemasan, Hospital Melaka.

Difahamkan, sebelum kejadian, semua pelajar yang berjumlah 584 orang dari sekolah seluruh negeri Melaka sedang menjalani sesi perkhemahan di kawasan terbabit sebelum hujan lebat dan petir berlaku. Seorang mangsa, Mohd. Faisal Othman, 15, berkata, ketika kejadian dia dan rakan yang lain diarah masuk ke dalam khemah yang menempatkan enam pelajar lain kerana hujan lebat.

Incoming search terms:

  • 15 pelajar di (1)
  • 15 pelajar disambar (1)
  • ammboi 2012 pelajar berkhemah bukit katil dipanah petir (1)
  • bukit katil petir (1)
  • kem peremahan di bukit katil (1)
  • khemah disambar (1)
  • pelajar di panah petir di melaka (1)
  • petir bukit katil (1)
  • petir dekat bukit katil (1)

Tags: , , , ,

Category: INFO SEMASA

About the Author ()

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : amri0868@gmail.com]

Alhamdulillah, seramai 7 muslimat Kawasan <b>Bukit</b> Ka...

Posted: 01 Apr 2012 05:35 PM PDT

Alhamdulillah, seramai 7 muslimat Kawasan Bukit Katil telah dapat bersama-sama menyumbangkan tenaga bagi memastikan kemenangan  dalam PRU 13 nanti. Gabungan di antara beberapa muslimat Dun Bachang serta Muslimat Bukit Beruang telah berjaya mengedarkan risalah dalam program turun padang semalam. Beberapa lokaliti  di Bukit Beruang telah pun berjalan lancar semalam meskipun dalam cuaca hujan yang renyai-renyai.
Walaupun kajian mengatakan bahawa 3 negeri akan tetap kekal di tangan BN, iaitu Melaka, Johor dan Pahang namun itulah bukanlah penghalang untuk muslimat bekerja keras bagi memastikan kemenangan itu akan berpihak kepada PR.
Lambat laun Kebenaran itu pasti akan terserlah. 
"Ya ALLAH, Jadikanlah Detik pertama hari kami sebagai kebaikan, Pertengahanya sebagai kemenangan dan penghujungnya sebagai kejayaan.
Kami berlindung kepada MU dari sebuah hari yang di mulai dengan kengerian, di tengahi dengan putus asa dan di akhiri dengan lara."

::Our Stories::~: ~Jamuan Pot Luck <b>Di</b> Taman <b>Bukit Katil</b> Damai 2

Posted: 11 Apr 2012 11:10 PM PDT

Malam tadi dekat taman aku ada buat jamuan pot luck.  Jamuan bermula jam 7 malam.  Kaum lelaki bersolat jemaah di balai raya dan majlis tahlil juga diadakan.  Asben aku dah pi dulu untuk solat maghrib.  Aku macam biasa di rumah aje.  
Semalam tak sempat nak prepare apa-apa cuma bawak roti john aje.  Itu pun beli aje.  Lepas isyak baru aku bawak anak-anak aku ke balai raya.  Seronok juga sesekali taman menganjurkan aktiviti-aktiviti sebegini yang boleh mengeratkan silaturahim antara satu sama lain.
Jom tengok gambar-gambar di bawah sepanjang aku berada di jamuan pot luck.  Macam biasalah aku mesti angkut sekali kamerakan.  Tapi malam tadi malu pulak nak bergambar.  itu pun asben aku yang mintak kamera so adalah gambar kami buat kenangan.  Layan gambar malam tadi yang beberapa keping aje yang diambil oelh asben aku.
Selesai solat isyak.  Sudah boleh makan.  Semua berpusu-pusu untuk menjamu selera.
Inilah balai raya taman yang dijadikan surau sementara.  Surau taman dalam proses untuk pembinaan.
Aku sedang menikmati dadih dan melayan si kecik nie.
Inilah juadah-juadah yang tersedia malam tadi.
Ini asben yang snap.  Yang berbaju merah nie naib pengerusi taman.  Selang beberapa rumah dari rumah aku.
Nampak tak aku dengan adriana yang sedang makan, makan dan makan.
Sekitar jamuan berlangsung.
Akhir sekali ada kejutan untuk penduduk taman yang menyambut ulangtahun kelahiran.  Aku masih tak ingat nama jiran-jiran.  Jumpa sesekali bila ada fucntion. :D
Selesai makan dalam pukul 10 malam.  Aku pun bawak anak-anak aku pulang.  Asben aku belum balik lagi maka bawak anak-anak aku berjalan kaki balik.  Ammar jenuh jalan.  Jauh perjalanannya malam tadi.  Balik rumah masing-masing pengsannnn.  Tak tahulah pengsan sebab kepenatan berjalan atau kekenyangan.
                                                                                                                    

Jangan Lupa LIKE dan Tinggalkan KOMEN Anda Yea...:-)

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Homastay Warisan Melaka <b>Di Bukit Katil</b> : Semua Homestay

Posted: 26 Feb 2012 11:40 AM PST

Selamat datang ke Homestay Warisan Melaka yangterletak di Taman Saujana, Bukit Katil, Melaka.

Homestay ini berada di tempat yang sangatstrategik bagi pelancong dari luar negeri Melakadi mana ianya berhampiran dengan :

1. Tol Ayer Keroh – 7KM
2. Taman Buaya Melaka – 5KM
3. Zoo Melaka – 5KM
4. Taman Rekriasi Ayer Keroh – 5KM
5. Melaka Wonderland – 5KM
6. Taman Mini Asean – 5KM
7. Taman rama-rama dan Repitilia – 7KM
8. Melaka International Circut – 7KM
9. SBM Melaka – 3KM
10. Jusco Ayer Keroh – 4KM
11. Melaka Mall – 4KM
12. Perigi Hang Tuah – 5KM
13. Medan Ikan Bakar Umbai – 15KM
14. Mahkota prade – 15KM
15. Bandar Hilir – 15KM
16. Pahlawan Mall – 15KM
17. Bangunan stadhuys – 13KM
18. A'Famosa – 15KM
19. Melaka River Cruise – 10KM
20. Menara Tamin Sari – 14KM

Kemudahan yang ada :
1. Sebuah Bilik Penghawa Dingin
2. Telivisyen
3. Peti Sejuk
4. 3 Bilik mempunyai katil queen Saiz
5. Rumah yang sangat selesa dan bersih adalahkeutamaan kami.
5. Sesuai di huni oleh 3 Keluarga serentak

* Semua itu akan anda perolehi dengan hanyaRM130/sehari

* Check-in Pada jam 1.00p.m dan Check-out pada jam12.00p.m

* sila hubungi Haji Mahadi : 017-6808103 untuktempahan.

* Pelanggan beragama Islam sahaja dibenarkan.

* Sebarang kerosakan yang disebabkan oleh kecuaianpenyewa adalah tanggungjawab penyewa.

* Melawat Melaka bererti melawat Malaysia!!

* Melaka – Di sinilah segalanya bermula!!

Alamat Homestay : No.24A, Jalan SI20, TamanSaujana Indah, 75450 Bukit Katl, Melaka.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved