ads

Jumaat, 12 April 2013

04 di merlimau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di merlimau - Google Blog Search


T E A R E: Softskills <b>di</b> Politeknik <b>Merlimau</b>

Posted: 28 Mar 2013 08:37 AM PDT

*Entry kali nie akan memuatkan gambar sebanyak 90 lebih , disebabkan semuanya kaki bergambar gila kamera . Harap maklum . Hew hew*
Hai . 23 Mac hari tu kan . Kelas aku DLS3 kene buat aktiviti Softskills di Politeknik Merlimau . Nama program tu 'Perkongsian ilmu bersama pelajar Politeknik Merlimau'. PagiII lagi ktorg da bertolak ke Merlimau . Sampai dalam pukol 9 macam tu . SampaiII je memang rasa macam excited , tertanyaII and so on la kan . Ylah student dorg yang terlibat 23 lelaki , 4 perempuan dari kelas DKM2C , kos Mekanikal . Sebab ktorg sendiri tak pasti dorg nie jenis yang macam mana . Da sampai sana , ktorg di bawa ke bilik kuliah Jabatan Mecky . Lepas da set up pe sume , baru la ade taklimat sikit dari wakil Poly Merlimau dan Poly Nilai serta tayangan video korporat dari Poly Nilai .
Lepas je tayangan video tu , ade aktiviti dari Poly Nilai . Nama aktiviti tu Ice Breaking . And of cource la semua tawu kan tu aktiviti ape . Ylah kita datang Poly tu , tak kenal sorg pon . Then takkan nak buat aktiviti tanpa tawu sape nama dorg , asal dari mana kan ? So aktiviti nie , ktorg dibahagikan ke dalam 5 kumpulan . Dan semua kene hafal nama penuh , asal , tempat lahir dan tarikh lahir . Kalau salah hafal , kene denda .





Salah seorang pelajar poly merlimau yg tengah dok pkir ape nama pelajar poly nilai tu . Haha .


Disebabkan salah sebut nama kawan , kene denda :D
Lepas aktiviti ice breaking , memasing sibuk nak bergambar :D

My group . From left : Ima , me , Hashimah , Faizal , Ashraf dan Acap .

Group Sue dan Amir .

Separuh drpd pelajar DKM2C Poly Merlimau .

Group Kak diana dan Ahui .

Lepas aktiviti Ice Breaking nie , ade aktiviti Explorace dari Poly Merlimau . Dalam satu group dorg letak 3 poly merlimau dan 3 poly nilai . Kalau 1 group semua student poly nilai mg susah la kan . Da la ktorg tak tawu selok belok dorg punye kampus . Tak pasalII sesat plak kunk . Lepas da bahagi group tu , kene pakai kertas warna kat tangan buat 'tanda' tu ahli group kita . Pon boleh ... Haha . Dan group aku warna oren .

Lepas semua da siap , yang jaga check point pon da ready , ktorg pon mulakan la game explorace  nie . Estimate main game nie lebih kurang 1 jam .
Bermula disini , dataran JKM .

Memasing sibuk pergi ke check point memasing .


Tengah lari pon sempat pose ke ? Haha .
Kat check point nie , kita kene dirikan pakuII yang lain di atas satu paku . Okay , lau budak logistics macam ktorg nie mg tak terpkir la camne nak buat kan . Then , budak mecky yg buat , lagipon of course la dorg akan tawu kan , sbb dorg da belajar . Sbb tu ade buat benda nie . Haha .


Nie kat check point yg sama dengan paku tadi . Tapi group aku tak buat nie . Group aku buat tali .

Kat check point nie , kita kene tiup tepung tu dan ambil kacang hijau 3 dan kuaci 3 . Kira baik la dorg bagi pakai speck tu .

Kat check point nie plak , kita kene amik peluru pistol 2 didalam tin yang isinya ade air yang melekit , aku tak tawu la dorg letak susu ke ape . Da macam air bandung da colournya . Haha . Dan bila da dapat peluru tu , kene tembak kat warna sasaran yang kita da pilih . Kalau tak kene , kene conteng muka dengan celak .

Kat check point nie paling susah . Sbb kene main cubic tu dan samakan dalam masa 5 minit . Pergh . Aku mg tak reti la main nie kan . Pastu kalau tak dapat buat , kene main sifir biawak buaya . Kene buat sampai tujuh kali . Sampai tersasulII gak la sebutnya . Haha .
Group aku yang kedua sampai lepas dah berjaya jumpe org yg dorg suruh carik ! :D
Dah habes explorace rehat kejap sebelum buat aktiviti seterusnya .

Next aktiviti dari poly nilai . Nama game tu "Buta mata , terang hati". Agak pelik la nama game nie , dan dalam 1 group ade 4 orang . Dan function setiap orang dalam group nie ialah 1) Mata akan ditutup dan susun puzzle . 2) Kene tolong kawan yang ditutup matanya tu susun puzzle , tapi tak le bersuara . 3) Kena jadi baik , dimana kene tolong kawan yang 'buta' dan yang tolong si 'buta' tu bagi arahan . 4) Kene jadi jahat , dimana dia akan kacau dan bagi arahan merepakII untuk susun puzzle tu .
Wakil setiap group yang kene tutup mata ^^

Dah ditutup mata pon menyempat lagi peace tu . Haha .


Nie ahli group aku , Adib gi kenakan Zul bawak dia jejalan kat luar . Ktorg kat dalam kelas tu gelakII tengok aksi dorg :D

Tengok tu , kemain suka si Adib nie kenekan Zul . Haha .
Dari kiri , Acap tolong . Aku , jadi baik . Adib , jadi jahat :D






Memasing gila kamera . Haha .
Lepas dah habes semua aktiviti , tibalah majlis penutup . Majlis penutup simple je . CakapII sikit then bagi hadiah kepada pemenang explorace dan cenderahati dari wakil poly memasing .



Lepas bagi hadiah , ade surprise dari poly nilai , sebab salah sorg dak kelas ktorg sambut hari lahir yang ke 20 , 23 Mac tu . Lepas satuII surprise dia dapat malam tadi , ktorg surprise kan dia lagi dengan kek dari Secret Recipe . Ktorg buat kat situ , sebab nak ajak budakII poly merlimau join sekali memandangkan dorg pon tak kesah dan jenis sporting :)

Birthday girl ^^ Sweet 20 dear :)
Yang nie pon nak jugak potong kek . Haha .




Semua sporting gila . Semua nak amik gambar kat kek , sampai panjatII meja dan kerusi . Haha .
Lepas semua dah penat bergambar , baru lah dapat makan tengahari . Okay , masingII tunjuk muka lapar . Haha . Lunch nasi ayam . Serious sedap .



Lepas makan , ambil gambar dengan semua pelajar yang terlibat .





Gabungan pelajar DLS3 Poly Nilai dan DKM2C Poly Merlimau :)

Student of Diploma Logistics and Supply Chain Semester 3 .


Okay . Itu sahaja entry untuk kali nie . Panjang kan ? Kalau ikutkan gambar yang diambil memang beratusII . Sebab best . Semua gila kamera , pantang jumpe kamera . Mesti pose . Serious best datang sana . Tak rugi buat aktiviti softskills dengan kelas nie . Sbb semua nya sporting . Tak sombong . Pastu semua have fun dan beri kerjasama yang baik . Thanks korg . Korg buat ktorg senyum dari pagi sampai la ktorg balek ^^ Panjang umur jumpa lagi :D

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved