ads

Sabtu, 11 Mei 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


"Realiti Kehidupan": kemalangan <b>di</b> lebuh raya <b>Ayer Keroh</b> petang <b>...</b>

Posted: 07 May 2013 02:00 AM PDT

kejadian ni berlaku masa petang hari mengundi
masa tu kebetulan abang iparku dalam perjalanan balik ke muo, di Kilometer 202.3 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan

dia la yg gtau ada excident
 mula2 yg dia perasan 2 bas 9 keta
sekali esok nya kuar paper kalau xsalah dalam 13 buah keta gak yg terlibat

fuh teruk tul
banyak tul kenderaan terlibat


ni cita pasal tu la kat paper utusan:

Kejadian bermula kira-kira pukul 2.45 petang selepas sebuah kereta Perodua Myvi dipandu Rashid Mohd. Hashim, 28, menekan brek secara tiba-tiba bagi mengelak merempuh sebuah kereta di hadapannya.

Berikutan itu, belakang Perodua Myvi berkenaan dirempuh sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Naza Citra disusuli rempuhan berturut-turut dari belakang membabitkan Proton Waja, Pesona dan Toyota Vios.

Pada masa sama, sebuah bas ekspres dari Kuala Lumpur ke Melaka bersama 27 penumpang gagal mengelak lalu merempuh kelima-lima buah kenderaan tersebut.

Menurut jurucakap polis, bas itu kemudian terbabas masuk ke lorong tengah dan terseret sebelum terhenti di lorong kecemasan.

Dalam pada itu, sebuah lagi bas ekspres yang dipandu Mohd. Anuar Othman, 58, dari Terminal Bandar Selatan ke Melaka Sentral cuba mengelak kemalangan di hadapan sebelum turut terbabit kemalangan.

 

Mohd. Anuar mendakwa, ketika berada di lorong tengah dia melihat kemalangan di hadapannya dalam jarak 100 meter membabitkan sebuah bas ekspres dan lima buah kenderaan pelbagai jenis sebelum bas dipandu hilang kawalan.

"Saya cuba kawal bas supaya tidak rempuh deretan enam kenderaan terbabit, tiba-tiba semasa saya memaut stereng bas untuk masuk ke lorong kiri bas terus berpusing dan terbalik ke sebelah kanan.


meriah nyer hari sukan <b>di</b> tasik <b>ayer keroh</b> - aida&#39;s home sweet home

Posted: 03 May 2013 07:53 PM PDT

sabtu lepas ~  27 april ~ 7 pagi - 11 pagi















actually syuhada masuk 3 acara. yg last sekali is lari berganti-ganti 100m. but syuhada tak nak masuk, dia da penat!!! so, takde la hadiah and gambo... frust ibu!

alhamdullillah cuaca baik hingga ke abis program. anak-anak semua pun happy. ni julung-julung kali tadika ni buat sukan. sebab student da ramai kot. kebetulan syuhada final year this year, merasa la dia hari sukan...

after that, terus bwk diorang gi lunch kat feveret place ~ windmill, bukit beruang...



hari yg indah telah berakhir. balik umah ptg tu semua pengsan...
zzzzzzz ramai-ramai sekeluarga hi hi hi...

Photobucket

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved