ads

Jumaat, 6 Disember 2013

04 di umbai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Nov 2013 09:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

myaini.blogspot: Makan <b>di Umbai</b>, Subang…

Posted: 17 Sep 2013 08:14 PM PDT

Ni kira Birthday Treat untuk my husband last week…memandangkan Mr May's Birthday jatuh hari khamis,  terpaksa la postponed ke Jumaat…
Pilih Umbai untuk Birthday Treat kali ni….Katanya UMbai ni kira adik-beradik Restoren Umbai yang Melaka tu….katanya la…
Menu kami : Jenahak Bakar, Tom Yam Ayam, Kailan Ikan Masin, Sotong Goreng Tepung, Nasi Lemak, Air Tembikai dan Air Asam Boi….

Kami sampai pun petang dan masih cerah lagi…tak ramai pun orang….sementara tunggu lauk-pauk sampai, layan nasi lemak dulu….nasi lemak ni simple je tapi boleh tahan sedap….tengok la azuin….bukan main suka makan nasi lemak….
Mr may pun layan jugak makan nasi lemak…takleh makan banyak, sebungkus cukup sebab nanti nak makan nasi lagi....
Mama dengan anak kesayangan!!
Dah nak habis baru la azuin ada selera nak makan nasi..kalau tak dok nak main je…..

Hmmm…makanan nak kata sedap sangat….tak la kot..ikan pun macam tak fresh…lebih berbaloi makan kat Jeram Ikan Bakar…..

Iftar Hujung Minggu <b>di Umbai</b> | Zarul Umbrella

Posted: 22 Jul 2013 07:48 PM PDT

20130723-104646.jpg

Hujung minggu lepas aku bawa famili pergi iftar jauh dari Lembah Klang, rancangan utk beriftar di Umbai ni sudah lama dirancang malah sebelum puasa lagi sebenarnya, kebetulan kami anak beranak dapat together2 maka aku ON sajer

Medan Ikan Bakar Terapung Umbai menjadi destinasi aku dan famili, salah satu kedai yg kami tuju adalah Gerai No 5 seperti gambar dibawah ini

20130723-095948.jpg

Gerai ni adalah kepunyaan keluarga rakan isteri aku,menyajikan pelbagai jenis hidangan yg terdiri dari ikan bakar dan pelbagai hidangan seafood yg lain

Dari segi rasa aku tabik sebab memang sedap dan menyelerakan dengan harga yang amat berpatutan

Hidangan yg kami jamah pada iftar ketika itu adalah kerapu bakar, udang butter, kepah masam manis, dan sotong butter

Ikan ikan kat sini fresh dan dibakar tanpa sedikit minyak dan dicicah dengan kicap cili pasti terangkat

Lokasi tempat ni lebih kurang 22km dari Tol Ayer Keroh, pakai GPS pasti sampai

20130723-100930.jpg

20130723-104443.jpg

20130723-104546.jpg

20130723-104621.jpg

Kalau teringin datanglah kesini di Gerai No 5 pasti berbaloi

Share

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved