ads

Isnin, 3 Disember 2012

04 di durian tunggal - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


celoteh cik fadh: Rumah Baru <b>di Durian Tunggal</b>

Posted: 03 Dec 2012 08:11 PM PST

Assalamualaikum semua..ok semalam cik fadh da promise nk up entry sal pindah rumah baru..kalo xjnji pown mmg nk up entry ni sebagai kenangan tuk disimpan rapi di dalam diary on9 ni..;) sebelom ni ade usha2 rumah baru tu kt entry INI..so ni sambungannyer la ape cer bile da pindah kan..jom !
kitorg da hangkut barang skit2 sebelom pindah ni..skit2 pown, dekat 5-6x jugak trun naik tangga..penat xyah cter la..dan hari yg betol2 kami pindah dan angkut abis sumer sabtu hr tu sharp 1st december, n sharp jugak 2 tahun stay rumah lame..pagi2 da bangun, bersenam trun naik tangga smpai penuh 1kete dak boboy tu..almari da sewa lori angkat mlm b4 tu sbb mane nk muat masuk kete...hehehe..
semua di dalam gmbar kan kan kan, brg cik fadh je..hukkk ! ntah mane asal ntah, dulu awl2 pindah melaka bawak luggage n bantal je sebijik2..skang 4x kereta ulang alik pindah + 1 lori muatan X penuh..hihi
ruang dapur pulak..ni bnyak brg dak syeeda pulak..die ni senang je hangkut brg sbb bnyak barang die sumer sumbat dalam satu beg hendon..hihi..
ini katil cik fadh..dihangkut dari kuala pilah oleh bakal abg ipar nek triton..rumah lame tido atas tilam queen beralaskan lantai je, nk beli katil mmg xbole sbb bilik sempit, nnt ruang tok solat pown xmuat..skang da dpt katil bujang, baru la terase bujang..hahaahha..nape xbeli katil queen trus?? alasan yg same, walaupun cik fadh dok master bedroom, tp bilik ni petakkkkk n xluas mane..cik fadh xsuke space kecik, jadi decide pakai katil bujang je..nk solat pown senang, nk terbalik melintang pown senang kt bawah tu..kalo family dtg pown senang ;)
ok lepas hangkuttt sumer barang2 ke rumah baru, cik fadh kene lari2 plak nk hntar kereta g servis..dlm bnyak2 hari lg, ntah kenape hr pindah rumah lah nk kne anta boboy servis..haihhh ! boboy tu kan, km die sgt laju berjalan tau sbb kitorg suke berjalan..hr tu da servis, ni kejap da cukup 5ribu km..hr ni servis lg bulan depan da tmbah 5ribu lg km nyer..ye la btol la tu, mase beli dak boboy pown, tujuannyer tuk runner k.l, s'bn, pilah, palong n JB..kakakaka..after tggalkan dak boboy kt honda servis centre trus lari ke jusco nk cari tv console..fuhhhh ni mmg keje last minit..mmg capai je ape2 meja kecik tuk ltk tv sbb g tmpt len leceh nk kene beranta2 bagai, ni je senang, hangkut masuk dlm troli sbb cina tv nk anta ptg, so xkn nk suh letak kt lantai..sedihnyerr..hihi..jadi la kan....
laaa bile da dpt tv baru la pasan, tv same besar ngan table..citttttt ! xseswai langsung tau..mum cik fadh pown gelakkan..sobsss ! suke tv tu sbb warna silverr ! yeayyy...walaupun brand Hitachi xbape femes untuk tv, tp ape i kisah, jnji i suke design die yg silver tu n besarrr..hihi..gmbar die pown xde la xcntik..bole tahan pe !
mesin basuh pown da smpai..cik fadh beli 7kg je..cik JM suh amik 8.5kg tp cik fadh kate xyah la..bujang je pown..kalo kawen nnt pown masih b'2, kalo b'3 pown bertahun jugak amik mase nk tggu besar..nnt da xcukop sgt nk laundry, bole beli baru ! hewhewhew..
ni bilik syeeda dan jane, housemate lame cik fadh..dorg pown pilih katil bujang sbb nk golek2 kt bawah selesa...bilik kitorg sume lebih kurang same je size die, bezanyer blik cik fadh ade toilet..tu je..
then selepas berhempas pulas 1hari mengemas keluar ke dalam, akhirnyer sempurnaaaa...syukur segala urusan dipermudahkan..katil da comel2 tp 1st night xberani lg nk tido..ajak jane n syeeda hangkuttt tilam tido kt ruang tamu secara berjemaah..cik fadh penakut sebenarnye kalo masuk tmpt2 baru ni..xreti tido sorg2, takot mlm2 kang tido berpeluh2..hihi..
2nd night bru berani tido sorang..ape ke heavennn la rase ! phewwww..tp berpeluh2 jgk SEBAB
bakal mak mertua bagi deghiannn ni haaa terbang dr Palong berpostokan along cik JM..hihi..melantak 2bijik ngan dak jane sblom tido..so seswai la tu tido berpeluh2..durian ni panassss...but 3rd night tido, phewww sejukkkkk..syokkk je tido..
alhamdulillah segalanyer da selesai..semoga kediaman kami ini benar2 selesa dan selamat untuk kami semua..insyaAllah..skang da boleh fokus ke bende lain yg lebih bermakna..;)
Ekcelli sedey jugak tnggalkan bilik lame tu sbb dah cat cntik2 kan..fuhhhh sayangnyer..semua dalam kenangan..trima kasih bilik lame sbb hari2 selama 2 tahun sy dok sane sentiasa bt sy selesa n tido lena ;) 

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Nov 2012 09:23 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Nov 2012 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BASIKAL TUA: melaka pentas roboh :- ustaz azhar idrus

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Tepat pukul 5.30 hujan turun lebat di durian tunggal... pukul 6.00 dh janji nga kawan nak pergi ke air molek gelabah dalam hati... sebab ada di durian tunggal kerana group dicassion di labry UTeM.

Dalam hati x pergi dh kuliah tersebut kalu x bereti hujan ni...
Dalam pukul 6.30 hujan masih lebat katanya kawan biasa durian tunggal hujan bukit beruang tak hujan biasa lh di  melaka. DBC ku terus memecut dengan laju tak kisah dh hujan janji kuliah di ayer keroh dapat pergi nga kawan satu lagi...
sebab peluang ni jarang-jarang kali dapat.
lepas solat maghrib hujan masih turun... tapi tidak fikir apa2 ambill kunci moto terus pergi ke air molek hajat kawan untuk pergi ke kuliah tersebut tercapai jgk...

selepas habis kuliah semua tetamu terus maju kehadapan untuk jumpa ustaz jemputan tersebut.
rezeki dapat ku cium tanggan nya sambil menuggu untuk keluar dari kawasan tersebut. syukur Alhamdulilah...
gambar ku terlidung dgn flash lampu kamera... sedih2
kes ni jarang terjadi di tempat lain... hehehe
pentas roboh ketika para tetamu menerima ilmu dari ustaz tersebut
sebab ketawa lebih sgt ni.... hehehe

dalam perjalanan pulang sempat peraktik ilmu yang di ajat oleh ustaz jemputan tersebut... hehehe

untuk mengisi perut yang lapar singgah di kedai budak kelas BMFR... kena mee mamat air neslo panas selok jgk terrr...

RESTORAN ARINAZ.....

CM warns of major floods in Malacca ABN News | Eng

Posted: 05 Nov 2012 02:37 AM PST

JASIN – Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam
today warned of the possibility of major floods in the state soon and advised
all relevant department and agencies to be prepared.
He said heavy rain over the past few days would cause rivers to swell and
overflow, triggering floods.
"Floods may occur simultaneously in many places in the state. We are
monitoring the Melaka River, particularly at Durian Tunggal, which usually gets
an overflow of water from upstream," he told reporters after launching a project
to supply electricity to Pulau Besar at Pantai Siring, Pulau, here.
Mohd Ali said the state government had activated the flood operations room
in Kota Cemerlang, Ayer Keroh, here and the people could obtain the latest
information on floods by calling 06-333 3333.
Meanwhile, as of 3 pm today, 104 people from 23 families had been evacuated
to three flood relief centres, two in the Jasin district and one in Melaka
Tengah.
– BERNAMA

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved