ads

Sabtu, 23 Februari 2013

04 di serkam - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


Projek Rimbunan Kasih <b>Di Serkam</b>..... - projek melaka maju

Posted: 26 Jun 2012 10:53 PM PDT


Gambar Semasa Datuk Ali Rustam Melawat Ke
Tapak Projek Rimbunan Kasih Di Serkam Merlimau.......
Gambar Kawasan Yang Akan Dibagunkan Projek Rimbunan Kasih.....


Gambar Semasa Tinjauan Kerja Dato, Ali Ke Tapak Projek Di Serkam....


Gamabar Projek Rimbunan Kasih Yang Hampir Siap.....
Petikan Dari Akhbar Melaka Hari Ini 18 Mei........

Sumber Akhbar Dari Melaka Hari Ini 18 Mei....

Sumber Akhbar Dari Melaka Hari Ini 27 Jun....PAS <b>SERKAM</b> DARAT: Yb Ghazale Kecil Hati ..

Posted: 23 Nov 2012 05:29 AM PST

Assalamualaikum .. berita nie baru saya terima daripada seorang rakan yang bercerita pada saya berkaitan kekecewaan Yb Ghazale Muhammad terhadap seorang hamba Allah yang boleh dipanggil Ustaz di Serkam Darat. Ustaz nie merupakan salah seorang daripada penceramah yang kerap kali dipanggil untuk memberikan ceramah untuk program taqarrub Ramadhan (dulu Sivik Ramadhan) di sekitar Jasin. 
Nak dijadikan cerita ada dua kejadian yang menyebabkan kami  selaku penduduk kampung serkam darat kurang berkenan dengan ustaz nie. 
satu pagi dibulan Ramadhan baru-baru ini, seorang kawan yang merupakan aktivis masyarakat melewati kawasan rumah ustaz tersebut dengan tujuan sekadar lalu sahaja. Lalu ditegur oleh ustaz berkenaan dan bertanya kemana hala tuju sahabat tadi. 
Dengan selamba ustaz tadi menjepit rokok yang masih berbara dan menghembuskan asap rokok pada sahabat tadi. Sahabat tadi bertanya " Malam nie ade lagi ke jemputan ceramah taqarrub ramadhan ? " " Ada " Katanya. Sahabat tu bertanya lagi " kau tak puasa ke ?  "sambil melihat rokok yang masih berasap di tangan ustaz tadi. ustaz tadi senyap dan mendiamkan diri .
Ustaz yang sama juga memohon daripada Yb Ghazale Muhammad ( Adun Serkam) peruntukan untuk membangunkan pondok untuk anak muda belajar agama dan Yb Ghazale telah memberikan peruntukan sebanyak RM 10,000 untuk pembinaan dan pembangunan pondok terbabit. Namun apa yang dikesalkan oleh beliau ialah sampai ke hari ini pondok yang dijanjikan masih tidak menampakkan bayang bahkan apa yang berlaku, ustaz tadi telah menggunakan duit peruntukan yang diberikan untuk mengubahsuai rumahnya dibahagian dapur .. 
Kesian kawan tengok Yb Ghazale .. Hidup-hidup kena tipu dengan ahli sendiri .. Tak pelah dengarnya Yb Ghazale pun akan pindah ke Dun Rim .. Selamat Jalan ye YB   

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved