ads

Sabtu, 23 Februari 2013

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


secebis CEBISAN: &#39;Journey&#39; to <b>Tanjung Bidara</b>.

Posted: 16 Feb 2013 11:54 PM PST

Assalamualaikum!

Alkisahnya. Orang nak pergi mandi manda di pantai, kita pon nak. Haha. Kawan yang ajak pergi pantai. Kat Tanjung Bidara je, belum cukup budget nak pergi Pulau2 yang cantik2 tu.. Rancang pergi bertiga, last-last pergi berdua. Minah sorang lagi tu last minute cancellation. *seriusly i hat last minute cancellation, bikin #sentap!*

Keropok dah siap goreng malam sebelumnya, mana tak nya, pagi sabtu tu gua kerja beb! *saturday half day keh!* So, Sunquick Mango pon dah siap bancuh malamnya. Excited juga lah. Kawan pula bawa sandwich. Dah siap packing malam tu *macam jalan jauh je. Haha!*

Malam tu tidur dalam keadaan berangan-angan di lautan luas yang crystal clear airnya, sambil bagi ikan makan. *puihh, padahal nak pergi pantai tg.bidara, yang langsung tak crystal clear! LoL!*

Esoknya before habis kerja baru kawan tu mesej yang kawan lagi sorang tu terpaksa cancel. Ades! Jadi pergi berdua jela. Macam kureng syiok, so last minute ajak adik saya yang dua ketul tu ikut. Seronok kemain!

Dari rumah keTg.Bidara tidak berapa jauh, tidak juga berapa dekat. Suam suam kuku je. Heh? LoL!

Dah sampai sana dalam pukul 3ptg, angkut barang2 dari kereta, adik2 terus terjun laut, kawan pon turun laut. Baru beberapa minit tenggelamkan kaki, jenguk langit, pergh! Bakan hujan lebat ni..

Memang betul pon, lebih kurang 20 minti berendam, setitis demi setitis hujan turun. Sempat juga grab semua barang pergi ke kereta and pergi bilik salinan.

Saya pulak dah macam mak orang, dok tolong settle dua ketul adik saya. Haha. Mak muda keh! Hahaha..

Kawan lah agak sedih, beria-ria nak mandi manda, hujan plak. Tapi takpa, dapat merasa jugak. Dari kempunan kan. Dah salin semua, nak balik tu, syukur sebab hujan dah slow, sebab toilet ke kereta jauh gak, so dapat lah pergi ke kereta tanpa hujan melimpah2 ke ladang gandum. Haha..

Bekal yang kitorang bawa pon tak makan lagi, so singgah  lah Pantai Klebang, makan-makan sambil hirup udara laut *ayat konon gila*.. Borak punya borak, pukul 6 petang baru balik. Hehe..

moral of the story: Walaupun tak dapat mandi manda seseronok yang dirancang, dapat story mory dengan kawan pon ok gak!

Terimakasih sudi baca! (:

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved