ads

Ahad, 3 Mac 2013

04 di serkam - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


PAS <b>SERKAM</b> DARAT: Nadib Dimalukan <b>Di</b> Seluruh Dunia

Posted: 12 Feb 2013 06:10 AM PST

NAJIB DIMALUKAN DISELURUH DUNIA..LAPORAN JUJUR OLEH PIHAK MEDIA SINGAPURA MENGENAI SAMBUTAN KONSERT PSY YG DIANJUR OLEH BN..Honest and independent reporting from Singapore TV media on CNY party By BN Penang.TV Singapore kata USD 2m sebagai bayaran kepada PSY. Untuk buat kerja dakwah berapa juta dapat???? nak mintak RM100 daripada agensi kerajaan (Baitulmal,JAKIM,JAIS dan sebagainya) untuk support duit minyak prog dakwah dan jelajah pun tak lulus.... mungkin prog ni boleh membantu umat manusia untuk menempuhi kehidupan didunia dan diakhirat dan bersesuaian dengan ketemadunan manusia. Sbb tu peruntukan disediakan... kalau tak diwartakan pun, peruntukan kilat boleh kerajaan bagi. Asal ia bersesuaian dengan budaya dan ketemadunan

Baru Cadang Dah Kena Belasah .. Sah Pemuda <b>...</b> - pas <b>serkam</b> darat

Posted: 12 Feb 2013 06:06 AM PST

Baru lima hari Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) mengumumkan bertanding dalam PRU 13 di kawasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Pekan, kempen mereka sudah pun diganggu samseng Umno dengan membelasah aktivisnya, Ekhsan Bukhari tengah hari tadi.

Mahasiswa Universiti Industri Selangor (Unisel) itu dibelasah empat samseng Umno selepas mengedar risalah 'Harapan Malaysia' di Kampung Datuk Keramat dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Manis.

ehsan"Selepas edar risalah, saya dan Fatih Abdul Aziz dan Alif Hafiz masuk ke kereta untuk ke lokasi lain. Tiba-tiba datang tiga lelaki tempatan merampas kunci kereta kami.

"Kemudian, datang tiga orang lagi yang mengaku ahli Umno, memaki kami. Mereka tarik saya keluar dari kereta hingga terjatuh. Mereka serta-merta menendang kepala dan badan yang terbaring di tanah.

"Saya cedera di beberapa bahagian di badan, antaranya siku saya berdarah dan bahagian leher baju koyak," kata bekas Timbalan Presiden Aksi Mahasiswa Peduli (Aksi) itu ketika dihubungi Keadilan Daily dari sini, hari ini. Mengulas lanjut, Ekhsan berkata, kereta yang dinaiki mereka turut kemek di bahagian tepi manakala kereta seorang ahli PAS yang menjadi penunjuk arah kemek di bahagian depan.

"Saya hairan, kalau Datuk Seri Najib Razak betul-betul kuat di Pekan, kenapa hantar samseng untuk pukul kami? Kami datang bawa hujah dan idea. Mereka patut lawan dengan cara sama," katanya. Ketika ini, mereka dalam perjalanan ke balai polis untuk membuat laporan. Gerakan Mahasiswa PRU13 (GM13) sebelum ini membuat pengumuman untuk bertanding di Parlimen Pekan yang disandang Najib Razak pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13) sebagai ekspresi penolakan mahasiswa terhadap Umno BN.


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved