ads

Isnin, 6 Mei 2013

04 di umbai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


ikan bakar <b>umbai</b> : RESTORAN PARAMESWARA | JAAkechik <b>...</b>

Posted: 03 May 2013 08:00 AM PDT


Orang kata kalau datang ke Melaka, tak pergi pekena ikan bakar di Umbai tak sah kan? so jaa pun terpaksa ler listkan jugak tempat ni dalam buku nota jaa. haha. jangan ko tak tahu, jaa siap wat list kat mana yang nak pergi dahulu dan kemudiannya yer.


semua aktiviti kami selama berada di Melaka rapi tersusun. padat sungguh jaduak kami ngan jenjalan. hihi. bukan apa takut terlepas 'scene/part best' benornya. kalau semua tempat menarik boleh pergi baru ler puas hati yer dak? so part makan-makan ni mesti menjadi part yang penting gak la untuk kami...wihihi....

Untuk makan ikan bakar kami pilih Restoran Parameswara. ramai dalam internet orang suggest kedai ini. so kami pun terjah lah jugak. nak jugak merasa, sejauh mana sedap ikan bakar di Restoran Parameswara ni? tapi series cakap jaa betul-betul kecewa ngan makanan kat sini. kecewa! kecewa!


1 ekor ikan tuko bakar (adik beradik si ikan pari)

jujur jaa cakap jaa takkan kesini lagi dah kot. cukup ler kali ni jer. kalo ada rezeki datang Melaka lagi memang jaa takkan datang dah. sume masakan dia failed. susah nak citer macam mana, yang pasti sume nya di kalangan kami duk pot pet pot pet menyesal datang ke situ. macam sesia jer bayar. kualiti makanan langsung tak jaga.


2 ekor ketam masak bercili/sambal tak sedapppp
tomyam campur yang rasanya tah apa-apa

yang paling tak best adalah dia punya tomyam, kedua dia punya ikan siakap 3 rasa, pastu yang ketiga dia punya pencicah. hancuiiiii!! langsung tak sedappp! hisshh.... kami betul-betul kecewa malam tu. bukan tak bersyukur dengan rezeki yang ada, tapi rasa tak berbaloi dengan apa yang telah bayar! bukan murah tahu?
1/2 ekor siakap 3 rasa, tapi hanya ada 1 rasa iaitu rasa tak sedappp
total makanan kami malam tu RM101. mahal kalau sedap kami tak kisah. tapi ini tidak, mahal pluss tak sedappp. eh betul-betul rasa nak jer mintak duit balik….huhhuhuuu…. tobat takmo datang lagi dah….. serik giler kot! jaa up entry ini bukan bermaksud jaa nak kondom kondem kedai ni tau, tapi jaa perlu jujur untuk memberi komen dan komen ini bukan lah hanya dari rasa tekak jaa sahaja, malah dari tekak kami semua (en.suami/adik ipar/ anak sedara). semua sepakat kata K.E.C.E.W.A.... buat maybe bagi tekak orang lain masakan kat sini super duperr sedappp kot. maybe kami ajer yang terlebih cerewet.... huhu!
p/s : jaga la kualiti kalau nak kedai kita makin maju!!

~ Terima kasih...klik LIKE kalau suka ~

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved