ads

Rabu, 22 Januari 2014

04 di jasin - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


NGERI! 4 Gambar Penunggang Motorsikal Kawasaki Putus <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2014 06:22 AM PST

Jasin: Seorang lelaki putus pergelangan kaki kanan selepas motosikal berkuasa tinggi ditunggangnya terbabit kemalangan di Kilometer 30 Jalan Merlimau-Jasin, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 8.30 pagi, motosikal Kawasaki Versys 650 ditunggang Syed Mustapha Kamal Syed Kassim, 59, dari arah Jasin ke Merlimau dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum bergesel dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) Naza Citra dipandu Ketua Balai Polis Sungai Rambai Sarjan Mejar Kamaridzman Khanafee. 

Difahamkan, ketika kejadian, Kamaridzman dalam perjalanan dari Merlimau ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jasin untuk menghadiri mesyuarat. 

Kemalangan mengakibatkan Syed Mustapha Kamal putus pergelangan kaki kanan dan dihantar ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan.

Menurut sumber, kejadian dipercayai berlaku apabila motosikal ditunggang Syed Mustapha Kamal dari arah Jasin ke Merlimau memasuki laluan bertentangan sebelum bergesel dengan MPV berkenaan yang datang dari arah Merlimau ke Jasin.

"Dipercayai mangsa yang menunggang motosikal memotong beberapa kenderaan lain di depan dan memasuki laluan bertentangan sebelum motosikalnya bergesel dengan Naza Citra dipandu Kamaridzman. 

"Kemalangan mengakibatkan pergelangan kaki kanan mangsa putus selepas tersangkut di ruang antara tayar depan dan bumper MPV berkenaan sebelum terjatuh, manakala MPV itu rosak di sebelah kanan," katanya ketika ditemui di sini, semalam.


--------------------

Kemalangan melibatkan sebuah motorsikal Kawasaki dengan kereta MPV Naza Citra berlaku di Jalan Jasin, Merlimau, Melaka.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 8.30 pagi itu, kemalangan berpunca dari penunggang motorsikal Syed Mustapha Kamal yang datang dari arah Jasin telah masuk ke laluan bertentangan lalu bergesel dengan kereta Naza Citra yang dipandu oleh SM Kamaridzman

Laporan penuh menyusul..

Sumber gambar dari DTR

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved