ads

Rabu, 6 Mac 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


My JoUrNey: Trip To Legoland, JPO & Bdr <b>Ayer Keroh</b> Melaka 17-19 <b>...</b>

Posted: 23 Dec 2012 07:19 AM PST

omak memang suka tulis cost bila pegi holiday :D...
Tiket legoland 2kanak (rm140) dewasa 8org (rm750) total= rm860..
lunch merangkap diner di bandar baru uda kedai thai = RM80
homestay di pulai indah rm180...bfast (free = rmh teman omak :D)
apartment di melaka = rm350....
dinner ikan bakar di sg duyung RM250   
brunch di bdr ayer keroh RM120
6.30 pagi bertolak ke JB.. 2 keta jer berbekalkan nasi goreng cina + ayam goreng, roticanai bla bla ... Sampai di R&R lupa dahh berenti isi minyak + membuang air kecit besar dahhh. Bfast 1jam..@ pastu berbekalkan singboard jer sbb memasing xbawa gps main hentam jer allahamdulliah jam 10am selamat sampi d. Legoland... Allahamdulliah masih ada rejeki dpt jual 1tiket sbb my brother seorg xdpt dtg kira balik modal laa .. jln2 dlm Legoland xde la menarik sgt sbb masih baru paneh ceng2 layaz jer laaa demi anak2 yg penting dpt bersama2 dgn Family.. Permainan bebudak bawa 10 jer yg byk kalu bebudak besar cepat busan elok lagi pegi USS (singapore studio)  jam 4ptg kami dah keluar pegi ke bandar homestay kat bdr baru uda ujan lebat sgt2. Homestay pulak hampehhhhh sungguh dgn keadaaan yg tiris sana sini aduyaiiiii .. Anak2 buah xnak dok sini sbb rmh macam rmh berhantuu dlm intnet gambar cantik kan main kira makcik tertipu laaa dlm keadaan kelam kabut tetiba org koll kata omak ada buking homestay kat pulai indah...aikkkk bila masa pulakk sbb tuhari hanya kol utk tanya jer xtahu laa pulak dia dah stanby utk kita..apa2pom sgt rasa bersyukur di saat memerlukan dpt serta merta .. Lepas solat and makan terus sana...allahamadulliah dpt rmh yg sgt2 selesa dan murah cuma jauh skit jer... Yg best homestay tu berdekatan rmh kwn sekampong/sekolah yg berpuluh tahun xjumpa..rejeki kami nak berjumpa...esok pagi kami dpt bfast free di rmh mok su tiee (nama glemer dlm fb) hehehe. Rejeki dr langit dgn hidangan yg macam2 kenyang sampai ke petang...



 JPO my small pamily...
 my lovely bunda...
 dinner ikan bakat @ sg udang, melaka
asam pedas yg mabelesssss....Walaaa Pekena asam pedas @ rest asam pedas restoren org kg.. Bdr hilir (kedai depan baza/menara taming sari)

3>
3>
Lepas dr rmh CT kami terus ke JPO dah alang2 kat sana... Window2 sopink xde apa yg menarik pom semua sama macam kl beza murah skit jer dr KL.. Rasanyer xde dah nak pegi dtg sini lagii ... Jam2++ terus ke melaka ... kami duk di horizon apartment .. Mlm dinner di sg udang allahamdulliah org xramai sgt mungkin sbb dah hari ahad mlm senin jadi xberebut dgn org ramai.. Lepak2 rehat kat kat aparment yg ada swimpol sgt sesuai utk bebudak  Bfast ala kada jer perabih bekalan yg di bawa jam 12 cek out teru ke bdr melaka teru lunch asam pedas special berhadapan dgn menara taming sari.. Lepas makan bebudak naik menara taming sari..dah byk kali dtg melaka xpenah berpeluang naik ni sbb selalu ramai org allahamdulliah hari hari senin jadi org xramai cepat jer Q..sambil soping belacan kat bazar berhampiran...
pic pozink bersama mok su tie & asben...

jam habis sopin terus bertolak balik KL sampai umah jam 6ptg rehat dan teru acara mendobiiii mlm makan tapau pasar mlm jer hehehe....allahamdulliah trip kali ni sgt leisure dan semua anak mak bunda hepi 



my fb album

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved